Een beagle pup kopen? 5 Tips voor je zoektocht

Yes! De kogel is door de kerk. Je hebt besloten een puppy aan te schaffen. En niet zomaar een: namelijk een Beagle puppy. Een mooi ras met veel mooie kenmerken, maar zeker ook een ras om je goed op in te lezen. In dit artikel geven we je alvast wat handige tips voordat je jouw zoektocht naar de perfecte Beagle puppy start.

Lees snel verder en zorg ervoor dat je je optimaal kunt voorbereiden op jouw “gezinsuitbreiding”.

Tip 1: Weet wat je in huis neemt

Beagles zijn actieve metgezellen voor zowel kinderen als volwassenen. Dit hondenras wordt omschreven als vrolijk en houden van plezier. Daarnaast kunnen ze ook koppig zijn en daarmee creatieve trainingstechnieken vereisen. Beagles werden oorspronkelijk gefokt als speurhonden om klein wild te volgen, voornamelijk konijnen en hazen. Ze worden tegenwoordig nog steeds voor dit doel gebruikt in veel landen, waaronder de Verenigde Staten. Maar je zult veel van deze pups zien leven als gezelschapshonden en liefhebbende, harige familieleden.

Tip 2: Doe onderzoek naar de fokker

Het vinden van de juiste Beagle pups is van cruciaal belang. De pup die je hebt gekozen om mee naar huis te nemen, heb je voor minstens tien jaar, zo niet langer. Als je een pup uit beagle nestjes van een gerenommeerde beagle fokker koopt, zal deze een leeg canvas zijn. Dit houdt in dat jij (en je familie of gezin) haar vanaf het begin goed zullen moeten trainen en begeleiden. Je gaat je eigen kleine Beagle vormen. Je krijgt een puppy van minimaal acht weken oud, dus de training zal de eerste paar weken intensief zijn en vereist daarom veel inzet. Overweeg daarom goed of een Beagle zowel in jouw gezin als in jouw levensstijl past.

Tip 3: Vind een website met beagle nestjes

Hier kun je jouw Beagle-soort selecteren om vervolgens jouw voorkeur voor een provincie op te geven. Zo vind je altijd een Beagle pup bij jou in de buurt! Vervolgens vind je op www.beaglepups.nl een helder overzicht van alle beschikbare nestjes. We raden je aan om deze zorgvuldig te onderzoeken en een keuze te maken voor een nestje waar jij zelf het beste gevoel bij hebt. Zodra je het nestje hebt geselecteerd kun je direct contact opnemen met de fokker in kwestie. Maak daarbij duidelijke afspraken over het bezoek en zorg ervoor dat je voor die tijd de vragen die je aan de fokker wilt stellen paraat hebt.

Tip 4: Ga op bezoek en stel je vragen

Zodra de afspraak is ingepland kan de voorpret natuurlijk al beginnen! Hou er wel rekening mee dat niet alle pups bij een bezoek al met jou mee naar huis kunnen. Dit hangt natuurlijk volledig af van het aantal maanden dat ze zijn op het moment dat jij langs komt voor een “kraambezoek”. Eventueel kun je ervoor zorgen dat jouw woning al volledig ingericht wordt op de komst van jouw Beagle pup. Zorg voor een warm onderkomen, goede hygiëne en eventueel nog wat extra tools / speeltjes om het beestje zich, nadat je deze hebt opgehaald, snel thuis te laten voelen.
Naar boven

Tip 5: Neem je tijd

Al zou je zo’n lieve beagle puppie het liefst morgen al in huis hebben, denk goed na over waar je het lieve beestje op wilt halen. Bevalt de situatie je niet? Wacht dan een ander nestje af. Een beagle pup kopen is een grote beslissing en draagt veel verantwoordelijkheid met zich mee. Neem dus ruim de tijd om goed na te denken over het type, de fokker en of je deze bijvoorbeeld met of zonder stamboom wilt adopteren.