Tips voor het beoordelen van een beagle fokker

Heb je plannen om een leuke beagle te gaan kopen? Als fervent hondenliefhebber wil je dan natuurlijk een gezonde en sterke beagle pup kopen bij een betrouwbare beagle fokker. Echte hondenfanaten kiezen voor fitte en rassterke beagle pups, die een goede stamboom hebben. Maar waar moet je op letten als je een beagle fokker goed wilt kunnen beoordelen. De adviezen van hondenkenners is ons artikel helpen je om mooie en raszuivere beagle pups te vinden!

Een beagle pup kopen: hoe je een betrouwbare fokker vindt

Belangrijk voor het vinden van een eerlijke beagle fokker, is om te kiezen voor een erkende ofwel gecertificeerde fokker. Dit zijn hondenfokkers die lid zijn van de Raad van Beheer van hondenfokverenigingen, die te vinden zijn op de website Houden van Honden. Je kunt natuurlijk ook via websites als Marktplaats of Facebook beagle pups kopen. Maar in de praktijk blijken hier veel hondenmelkers actief te zijn, die bijvoorbeeld vervalste stambomen gebruiken of rashonden verkopen die geen echte rashonden zijn.

Neem een kijkje bij het nest voordat je gaat kopen

Als je een leuke pup gevonden hebt, online of elders, raden we je aan om ter plekke een kijkje te gaan nemen, voordat je de beagle pup kopen gaat. Kijk daarbij goed hoe de pup zich in het nest gedraagt. Zit het dier lekker in zijn of haar vel of niet? Hoe reageert het dier op contact? En hoe gaat de pup om met zijn moeder of met andere puppy’s? Is er sprake van een gezonde en normale interactie of niet? Als je hierover twijfels hebt, kijk dan gewoon verder. Want er zijn erkende beagle fokkers genoeg bij wie je een beagle pup kopen kunt.

Check online wat je over de beagle fokker kunt vinden

Vooraf goed online onderzoek doen naar de beagle fokker levert vaak veel interessante gegevens op. Zo kun je de foto’s van de beagle pups die verkocht worden goed bekijken. Ziet de pup er gezond uit? Hoe kijkt het hondje uit de ogen? Verder is het aan te raden om te zoeken op de naam van de hondenfokker. Zijn er op internet reviews van eerdere kopers te vinden? En zo ja, wat zijn hun ervaringen met deze specifieke beagle fokker?

h

Vraag naar de benodigde documentatie

Vraag de hondenverkopers naar alle relevante informatie en documenten. Denk hierbij aan een erkende stamboom, gezondheidsverklaringen (controleer deze documentatie goed) en de naam van de dierenarts. Eerlijke fokkers leggen dit soort papieren direct over en doen niet moeilijk over kritische vragen die gesteld worden. Cruciaal is om alle documenten te controleren op betrouwbaarheid. Malafide hondenfokkers weten namelijk precies wat hondenliefhebbers willen zien en horen en spelen daar op in.

Ook met beagle pups: Geduld wordt beloond

Een belangrijke tip is ten slotte om geduldig te zijn. Wie kiest voor een erkende beagle fokker, moet namelijk vaak een tijdje geduld hebben voordat de pup gekocht kan worden. Maar dit geduld wordt beloond, omdat je dan een gezonde, fitte en vriendelijke beagle pup krijgt voor een eerlijke prijs. Reken hierbij op gemiddeld 1000 euro voor een goede raspupppy.